Amaran TAA buat Everton : Selamat Berdepan Dengan Taring Anfield

Trent Alexander-Arnold memberi amaran kepada Everton – dan mengakui Liverpool bakal membuatkan Everton gelabah di Anfield

Pemain kebangsaan England itu percaya Liverpool mempunyai kelebihan psikologi ke dalam perlawanan yang ke -232 Merseyside ketika dia memberi amaran kepada Everton: “Anfield akan memberi saingan yang sengit.”

The Reds memegang rekod tanpa kalah dalam 20 pertemuan terakhir di laman sendiri sepanjang menentang The Blues di semua pertandingan.

Pemain berusia 20 tahun itu hanya berusia 11 bulan ketika kali terakhir kali Everton menang melawan Liverpool di Stanley Park pada bulan September 1999.

Ditanya sama ada sejarah hebat Liverpool-Everton memberi impak kepada The Reds, Alexander-Arnold memberitahu ECHO: “Ya, sudah pasti. Tidak ada keraguan bahawa perkara seperti itu memberi kita keyakinan yang tinggi.”

“Anfield adalah sebuah tempat di mana pasukan-pasukan lain gerun untuk kunjungi kerana ia(saingan) begitu sengit.”

“Saya fikir Everton adalah salah satu pasukan yang mungkin tidak suka datang ke sini. Saya yakin mereka akan sedikit takut, tetapi kami masih perlu kenalpasti ia dan ia akan menjadi ujian yang sukar serta kami perlu memberi tumpuan kepadanya.

Liverpool hanya dibolosi satu gol dalam 11 perlawanan liga terakhir mereka dan tidak kalah dalam Liga Perdana di Anfield sejak April 2017.

TAA percaya Jurgen Klopp telah mewujudkan faktor ketakutan bagi pihak lawan.

“Apabila kami bermain di sini(Anfield), kami berasa seperti tiada siapa yang akan datang dan mengalahkan kami. Kami berasa sangat yakin apabila kami melangkah ke padang.

“Kami melihat berapa banyak perbezaan yang dibuat musim lalu, terutamanya dalam perlawanan Liga Juara-Juara yang dimainkan di Anfield. Para peminat menyedari betapa mereka membantu kami dan mereka mendorong kami untuk melakukannya dengan baik untuk mereka. “

Klopp telah memenangi empat perlawanan dan seri dalam dua permainan derby sejak dia mengambil alih Liverpool. Walau bagaimanapun, ini akan menjadi kali pertama The Reds menghadapi Everton di bawah pengurusan Marco Silva.

“Mereka adalah pasukan yang baik. Mereka bermain dengan baik dan mendapat keputusan yang baik di bawah pengurus baru yang membawa beberapa pemain baru yang baik, “katanya.

“Beliau menjadikan (permainan) mereka lebih menarik untuk ditonton. Mereka bermain bola sepak yang baik. “Mereka melangkah ke Chelsea dan mendapat keputusan yang bagus, jadi ini akan menjadi ujian sebenar untuk kami.”

Alexander-Arnold akan menentang rakan sepasukan England di Everton, Jordan Pickford.

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds
Sumber : Echo

Post Author: Wade Wilson