Ekslusif: Liverpool Tidak Berminat Dapatkan Timo Werner Atau Penyerang Pada Musim Hadapan

Liverpool tidak berminat mendapatkan Timo Werner atau mendapatkan mana-mana penyerang pada musim akan datang.

Ketika ini penyerang antarabangsa Jerman ini atau pemain RB Leipzig ini dikaitkan secara ‘besar-besaran’ untuk berpindah ke Liverpool hujung musim nanti. Namun, Liverpool Echo melalui James Pearce mengesahkan bahawa khabar angin itu hanyalah palsu.

Penulis itu yang rapat dengan sumber asli Liverpool menzahirkan bahawa Liverpool tidak mempunyai sebarang minat mendapatkan penyerang RB Leipzig ini, Timo Werner. Dan mengesahkan bahawa Jurgen Klopp tidak merancang untuk membeli pemain penyerang baru. Namun, Jurgen Klopp mempunyai pelan yang lain.

Laporan daripada Jerman mengatakan Liverpool bakal memecahkan reod kelab dengan pembelian £90 ke atas penyerang ini yang telah menjaringkan 18 gol pada musim ini di Bundesliga untuk RB Leipzig.

 

Echo percaya bahawa penyerang Jerman berusia 22 tahun ini bukanlah dalam senarai pembelian Jurgen Klopp musim hadapan.

Mendapatkan seorang penyerang tengah bukanlah satu agenda utama Jurgen Klopp. Dan pengerus Jerman itu selesa dengan pemain yang dimilikinya iaitu penyerang utama Liverpool ketika ini, Roberto Firmino yang bernombor 9.

Pelan jangka panjang Jurgen Klopp untuk membawa masuk Rhian Brewster dalam skuad utama pada musi 2018 – 2019 nanti. Pemain ‘wonderkid’ ini sedang menerima kecederaan di bahagian belakang sejak Januari yang lepas.

Rhian Brewster telah menjalani pembedahan di bahagian buku lali dan lulutnya dan sedang proges dalam rehabilasi untuk kembali semula dalam mendapatkan kecergasan pada Julai nanti.

Pmain ini mungkin tidak sabar setelah Klopp memutuskan untuk pemain ini melakukan proses pemulihan atau rehabilasi di Melwood (tempat latihan pasukan utama) berbanding Kirby Akademy ( tempat latihan pasukan remaja dan akademi),

Jurgen Klopp sangat menyukai pemain ini, Rhian Brewster dan menjangkakan pemain remaja antarabangsa England ini, yang telah memenangi But Emas dalam kejohanan Piala Dunia Bawah 17 tahun Oktober lepas, mungkin akan terlibat dalam perlawanan pra-musim dengan lebih kerap.

Klopp is a massive fan of Brewster and expects the England youth international, who won the Golden Boot in England’s Under-17 World Cup triumph last October, to feature heavily for Liverpool during pre-season.

Dalam masa yang sama, Liverpool masih memiliki Danny Ings, Dominic Solanke sebagai pemain gantian kepada Roberto Firmino. Perlu diingatkan juga, Jurgen Klopp memiliki Daniel Sturridge dan Divor Orihi yang sedang dipinjamkan di kelab lain.

Daniel Sturridge kelihat hampir pasti dijual, kerana prestasinya di West Brom. Manakala Jurgen Klopp masih mempunyai Divork Origi yang dipinjamkan di liga Bundesliga. Pemain Belgium ini boleh dikatakan menjalani musim yang agak mengecewakan bersama Wolfburg.

Ditulis oleh: Mohd Zahari (Bos LMreds)

Untuk (klik): Sila Like Facebook Page 70k Likers Liverpool Malaysian Reds &  Layari Web Liverpool Malaysian Reds

Post Author: Bos LMreds