Liverpool Akan Mengesahkan Perpindahan Nabil Fekir Selepas Melepasi Pemeriksaan Perubatan Di Paris

Pemain berusia 24 tahun itu menjalani perubatan di Paris selepas kakitangan perubatan kelab berikutan kejayaan melakukan rundingan mengenai perpindahan ini.

Liverpool hampir bersedia untuk mengesahkan perpindahan ini setelah membayar £53.8 juta untuk yuran perpindahan tersebut.

Dipercayai Liverpool akan membayar Lyon 55 juta euro (£48.4 juta) dan tambahan maksimum 5 juta euro (£4.4 juta).

ECHO difahamkan mengenai pendapat kedua yang dicari mengenai masalah lutut tetapi kekhawatiran itu telah berkurangan, yang bermaksud beliau berpotensi untuk pemain pemain tengah tersebut menjadi pemain kedua termahal kelab selepas Virgil van Dijk.

Kelab Perancis tersebut mencetuskan kebimbangan pada pagi semalam selepas melepaskan mengeluarkan kenyataan mengenai laporan beberapa akaun Twitter tentang perpindahan yang berlaku sebagai ‘palsu’, tetapi dipercayai ianya boleh dikaitkan dengan status mereka sebagai sebuah syarikat awam (plc).

Ini bermakna Lyon wajib memastikan sebarang maklumat yang boleh menjejaskan harga saham mereka tidak boleh dikeluarkan sehingga perjanjian itu diumumkan secara rasmi.

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp dan pengarah sukan, Michael Edwards, yang berada di Paris, berminat untuk menyelesaikannya sebelum Fekir mengetuai Perancis untuk menghadapi Piala Dunia di Rusia.

Perancis akan bertemu Amerika Syarikat pada hari Sabtu, di Lyon, sebelum terbang ke Rusia untuk memulakan kejohanan mereka.

Admin :

Satu lagi berita gembira mengenai perpindahan ini. Diyakini kelab akan mengesahkan perpindahan ini dalam masa terdekat.

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds
Sumber : ECHO

Post Author: Nazz Adam