Cristiano Ronaldo Dilayangkan Kad Merah , Penyokong Manchester United Gembira

Cristiano Ronaldo mendapat kad merah secara terus yang pertama di Liga Juara-Juara di Valencia vs Juventus di Stadium Mestalla, Valencia, Rabu (19/9/2018) atau pagi Khamis.

Dalam perlawanan ini, Ronaldo mendapat kad merah dari pengadil selepas ada sentuhan “out Of Ball”  fizikal dengan pertahanan Valencia, Jeison Murillo ketika permainan baru berjalan 30 minit.

Ronaldo dilihat seperti tidak percaya pada keputusan pengadil , Dia juga mengalirkan air mata ketika berjalan meninggalkan padang ke bilik persalinan.

Di dalam video ulangan , Ronaldo dilihat menarik rambut pemain pertahanan Valencia, Jeison Murillo, dalam kotak penalti apabila bola yang cuba direbut olehnya tidak berjaya.

Video :

Mendapatkan kad merah langsung, Cristiano Ronaldo mungkin tidak dapat bermain bersama Juventus dalam tiga perlawanan berikutnya dalam Liga Juara-Juara.

Iaitu, Ronaldo akan digantung dalam dua perlawanan Liga Juara-Juara menentang Manchester United, perlawanan 3 dan perlawanan 4.

Namun disebalik kesedihan yang di hadapi bekas pemain terbaik dunia itu terselit kegembiraan penyokong bekas kelab lama beliau di “EPL” iaitu The Reds Devil.

Contoh petikan komen page buletin Manchester United:

Penyokong Manchester United ibaratkan kemenangan muda untuk mereka berhadapan Juventus di pertemuan kedua Liga juara-juara nanti dengan ketiadaan Cristiano Ronaldo.

Kesudahan perlawanan Juventus berjaya menjinakkan Velencia 2-0 dengan 10 orang pemain sahaja di atas padang asil jaringan Pinalti.

Dan Manchester United tidak seharusnya memandang rendah kebolehan pemain Juventus yang lain terdiri daripada barisan pemain terbaik dunia dimana dengan 10 orang sahaja mereka mampu menyumbatkan 2 gol asil sepakan penalti.

Dan penyokong Manchester United tidak seharusnya gembira dengan keputusan itu kerana kemungkinan  dengan 8 orang pemain sahaja mereka mampu menyumbatkan 5 gol menentang Manchester United.

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan