Jan Molby: Kebimbangan Kecederaan Skuad Jurgen Klopp Mungkin Satu Berita Baik Untuk Dua Pemain Ini

Kebimbangan mengenai kecederaan pemain-pemain utama Liverpool boleh menjadi berita baik untuk Xherdan Shaqiri dan Adam Lallana. Itulah pandangan bekas bintang Liverpool, Jan Molby.

Skuad Jurgen Klopp menghadapi krisis kecederaan dengan Naby Keita mengalami tekanan hamstring semasa rehat antarabangsa sementara masih ada keraguan mengenai tahap kecergasan James Milner, Mohamed Salah dan Sadio Mane.

The Reds bakal berlepas ke Huddersfield pada hari Sabtu ini apabila Liga Premier membuka tirainya kembali. Dan dengan begitu banyak keraguan terhadap keadaan pemain utama The Reds, Molby percaya ia adalah peluang yang bagus bagi Shaqiri dan Lallana untuk menunaikan tuntutan mereka.

Shaqiri ditandatangani pada musim panas dari Stoke manakala Lallana akhirnya pulih sepenuhnya dan layak selepas rehat selama 18 bulan akibat kecederaan.

“Beberapa minggu akan datang adalah peluang terbaik untuk Xherdan Shaqiri dan Adam Lallana di Liverpool,” tulis Molby untuk Liverpool Echo.

“Mereka akan menunggu peluang untuk menunjukkan kepada Jurgen Klopp(bahawa) mereka boleh menonjol, dan senarai kecederaan Reds bermakna ini adalah masa untuk membuktikan mereka boleh melakukannya.

“Sukar untuk mengatakan Liverpool telah terlepas Lallana (selama ini). “Lallana adalah pemain yang sangat baik. Tetapi cara pemain tengah Liverpool bermain musim lalu,-mereka melakukan sebanyak mungkin, dan sensasi.” “Tetapi itu musim lalu. Dan lebih daripada apa-apa, musim ini kita sedang berjuang dengan irama kita, yang bermaksud kita harus melihat pelbagai jenis pemain tengah.

“Shaqiri boleh memainkan peranan utama, dan Lallana akan menjadi pilihan. “Dia telah bermain di pasukan Klopp sebelum ini, dia akan mempunyai idea yang cukup teliti mengenai apa yang diperlukan.”

Klopp sendiri telah menjanjikan pasukan Liverpool adalah kuat tidak kira siapa yang ada.

Klopp berkata: “Setengah minggu yang lalu semua orang agak gembira atau berpuas hati dengan keadaan; satu setengah minggu kemudian, kami terlepas beberapa pemain.”Itu keadaan, kita tidak boleh mengubahnya.” “Pada akhirnya, akan ada pasukan yang kuat memakai baju Liverpool ke Huddersfield dan kemudian kita akan melihat apa yang kita boleh ke sana.”

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds
Sumber : Express Co. UK

Post Author: Wade Wilson