Alexender Arnold Pilih Wilfried Zaha?

Trent Alexander-Arnold merasa lebih suka menghadapi Cristiano Ronaldo dan Neymar daripada harus mengawal seorang Wilfried Zaha.

Pertahanan kanan, Trent Alexander-Arnold berasa lebih sukar untuk berurusan dengan pemain seperti penyerang Crystal Palace, Wilfried Zaha daripada pemain bintang seperti Cristiano Ronaldo [Juventus] atau Neymar [Paris Saint-Germain].

Alexander-Arnold telah bermain dalam 54 perlawanan untuk Liverpool setakat ini, antaranya dia merasakan duel dengan bintang seperti Ronaldo dan Neymar dalam Liga Juara-Juara.

Walau bagaimanapun, pendapat pemain pertahanan England itu, Zaha adalah jenis pemain yang lebih sukar dan ia membuatnya lebih sukar dari menghadapi mengawal Ronaldo atau Neymar.

“Pada masa itu, saya akan mengatakan Zaha adalah yang paling sukar, kerana ia adalah pemain pantas berlari. Anda tidak dapat merebut bola dari dia, sukar untuk dipegang, cepat, penuh dengan kemahiran, skor, servis, dan boleh menjadi pemenang.

“Dengan Neymar dan Ronaldo, anda dapat melihat mereka pemain pintar, orang tahu kualiti mereka, pergerakan mereka berbeza, tetapi mereka tidak pernah mendapat banyak bola melawan kami. “

“Zaha pastinya bukan tahap Ronaldo dan Neymar, tetapi bagi saya, Zaha mungkin merupakan lawan paling sukar untuk ditawan,” katanya.

“Pemain itu kerap berlari tanpa letih dan ia sukar buat pertahanan mengetahui dimana arah beliau perlu pergi kerana tiap pergerakan beliau sentiasa berubah”

” Badan beliau tidak besar tetapi ia nampak besar bila kamu bersemuka dengannya kemungkinan ia aura pemain seperti beliau” – katanya

Zaha juga seakan-akan gaya permainannya seperti Leroy Sane yang sentiasa berlari kehadapan untuk menghasilkan sesuatu dan ia adalah kesukaran buat setiap pemain bertahan dengan kelajuan 90minit.

Namun daya tahanan stamina juga penting untuk melakukan perkara yang Zaha sentiasa lakukan dan ia sudah pasti latihan keras beliau sentiasa lakukan setiap hari untuk menjadi seperti sekarang.

Admin Handsome:

Sememangnya Zaha adalah pemain kegemaran admin sejak 2 tahun lalu kerana pemain ini lebih menjadi bila berhadapan pasukan besar, beliau lebih laju dari pemain di EPL tapi tidak tahu mengapa kelab besar tidak mahu khidmat beliau lagi. Pelik  ..

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan