Arsenal Akan Hancurkan Impian Liverpool

Legenda Arsenal Paul Merson memberi amaran kepada Unai Emery bahawa penampilan The Gunners akhir-akhir ini akan menjadikan mereka mudah dimusnahkan oleh Liverpool.

Arsenal telah memenangi 10 perlawanan berturut-turut dalam semua pertandingan untuk mendaki keempat dalam kedudukan Liga Perdana.

The Gunners juga boleh mengungguli kedudukan kumpulan Liga Europa E jika mereka kekalkan konsisten mereka sehingga akhir musim.

Tetapi legenda Arsenal, Paul Merson tidak mahu mempercayai prestasi semasa kelabnya musim ini, dengan mengatakan dia masih akan kagum apabila mereka menamatkan saingan di empat teratas Liga Perdana Inggeris.

Merson memberitahu talkSPORT: “Mereka (Arsenal) tidak menipu sesiapa pun! Jika mereka menamatkan perlumbaan di peringkat teratas (pada akhir musim di liga), maka mereka telah mencapai pencapaian yang luar biasa. “

“Jangan salah, mereka telah berjaya memenangi sepuluh perlawanan setakat ini. Tetapi ketika mereka bertarung melawan pasukan seperti Tottenham dan Liverpool, dan terutamanya Liverpool di Stadium Emirates, saya akan terkejut jika Liverpool gagal menang dengan tiga gol tanpa balas. Mereka akan mempertahankan Arsenal. “

“Saya keliru, kerana Arsenal telah memenangi 10 pertandingan berturut-turut dan separuh daripada permainan mereka mungkin terlepas begitu banyak pada babak pertama.”

“Tetapi apabila mereka pergi pada babak kedua, apabila semuanya berjalan lancar, mereka kelihatan hebat.”

“Maksud saya, lihat Mesut Ozil, dia fenomenal. Sekiranya dia bermain seperti itu, dia akan menjadi pemain terbaik di dunia. Saya fikir mereka sangat, sangat bertuah.”

“Mereka tidak menipu sesiapa pun pada masa ini, dan anda tidak boleh bermain seperti ini terhadap pasukan seperti Liverpool.”

Paul Merson dilihat sangat berhati-hati berkata tanpa menghina kelab beliau seperti yang dilakukan oleh Lagenda Manchester United Rio Ferdinand apabila mengatakan kelab itu sebagai kelab budak-budak amatur yang baru belajar bermain bolasepak.

Pertemuan Arsenal dan Liverpool akan berlangsung pada 04/11/2018 Ahad ,dimana Liverpool sebagai pelawat.

Admin Handsome:

Arsenal semakin baiki permainan mereka manakala Liverpool pula masih mencari sesuatu yang terbaik untuk diguna pakai untuk setiap perlawanan, harap ia satu perlawanan yang menarik dan tidak parking Bus .

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan