Liverpool Berkemungkinan Malu Musim Ini Di Liga Juara-Juara Jika…

Steve McManaman mendakwa pasukan Klopp berada dalam kedudukan bahaya setelah kalah dalam Liga Juara pagi tadi.

Keputusan yang mengecewakan Liverpool di Red Star Belgrade membuat mereka berada dalam kedudukan bahaya dan terancam disingkirkam secara perlahan-lahan, Steve McManaman berkata.

Memasuki kumpulan neraka, di mana mereka masih perlu bertemu Paris Saint-Germain dan Napoli dalam perlawanan yang berbaki, titik penuh pertemuan Red Star adalah penting untuk mengumpul mata dan jaringan Reds dalam kumpulan namun gagal diguna dengan baik.

Liverpool telah berjaya menjinakkan pasukan Serbia dengan jaringan 4-0 dalam permainan di Anfield, tetapi mereka tewas 2-0 dalam permainan kedua, pada awal pagi tadi.

Liverpool kini menduduki tempat kedua dengan enam mata, hanya kalah perbezaan gol dari Napoli, dan memenangi satu daripada PSG.

McManaman kini bimbang tentang nasib finalis musim lepas, dengan berkata:

“Mereka menghadapi masalah dalam permainan pertemuan PSG bermain dengan baik di paris. Jadi, permainan itu boleh menjadi bahaya jika PSG bangkit.”

“Kami tahu PSG akan bermain dengan Red Star dalam permainan di Paris dalam perlawanan seterusnya, anda akan mengharapkan mereka menang.

“Anda tidak mahu bermain permainan dengan keperluan untuk mengalahkan Napoli atau Napoli hanya memerlukan satu mata atau sesuatu seperti itu. Kami tahu bagaimana pasukan Itali yang baik berada dalam pertahanan.”

“Penampilan buruk dan hasil yang buruk adalah dalam situasi yang sangat berbahaya buat The Reds”

“Kekalahan Napoli seperti sebelum ini akibat dari malam ini, bahkan tidak mendapat satu titik, membuat mereka lebih dekat dengan [penghapusan].

“Mereka(Liverpool) benar-benar meletakkan diri mereka dalam kedudukan yang buruk dalam kumpulan ini.”

Liverpool harus bangkit dan memperbaiki Kesilapan dan kelemahan yang dihadapi selepas perlawanan pagi tadi untuk terus bersaing dalam Liga juara-juara musim ini selepas layak ke pusingan akhir tahun lalu namun tewas mudah di tangan Realmadrid.

Namun tambahan maklumat juga dilihat Realmadrid sebagai juara musim lalu dilihat mendapat masalah yang besar di liga sepanyol musim ini.

Adakah kedua-dua finalis tahun lalu akan kecundang awal musim ini?

Admin Handsome

Liverpool cuma perlu menang dan menang dalam perlawanan akhir kumpulan, walaupun ia kerja berat namun Liverpool sentiasa ada peluang menentang pasukan besar kerana Liverpool lebih selera menjamu pasukan besar dari kecil umpama diberi Nasi lauk telur lebih sedap makan Nasi lauk ayam goreng.

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan