Carlo Ancelotti Yakin Liverpool Mampu Dijinakkan Seperti Memakan Pisang

Ketua jurulatih Napoli, Carlo Ancelotti menegaskan pasukannya akan bermain untuk menang menentang Liverpool ketika mereka berusaha untuk memastikan tempat di 16 terbaik Liga Juara-Juara.

Kelab Itali itu kini di puncak Kumpulan C, berkelebihan satu mata menjarakkan dari di tempat kedua dimana Paris St Germain berada dan hanya memerlukan satu mata di Anfield untuk memastikan kemarahan mereka.

Manakala Ini adalah permainan Liverpool perlu menang untuk memastikan mereka layak ke 16 terbaik. Kemenangan dengan lebih daripada satu gol akan menjamin kedudukan The Reds, manakala kemenangan 1-0 atau kemenangan dengan dua gol atau lebih akan diperlukan jika PSG menewaskan Red Star Belgrade dalam permainan lain dalam kumpulan itu.

Ancelotti menegaskan bahawa Napoli, yang berada di kedudukan kedua di Serie A telah membelasah Frosinone 4-0 pada Sabtu, tidak berniat menuju ke Anfield dengan hanya bermain untuk seri.

“Saya mempunyai banyak kenangan tentang Anfield,” kata Ancelotti kepada laman web Napoli. “Dan yang terakhir saya adalah yang baik kerana saya memenangi gelaran di sana bersama Chelsea.

“Ia akan menjadi perlawanan yang sukar. Kami akan pergi ke sana dan bermain permainan biasa kami. Ia akan menjadi produktif untuk mencuba dan bukan meletakkan bas dihadapan gawang sendiri kerana itu bukan cara kita bermain.

“Kami akan cuba mengetuai permainan dan saya yakin pemain-pemain sudah bersedia dan memberikan semuanya dalam padang nanti.

Kami akan pergi ke sana dengan minda menyerang.”

Ancelotti yang berusia 59 tahun, yang pernah bersama AC Milan dalam merasai kehilangan piala Liga Juara-Juara 2005 menentang Liverpool di Istanbul sebelum mengalahkan The Reds dalam dua tahun terakhir, berharap Napoli akan sedia untuk pertembungan di Anfield selepas membuat perubahan pada barisan pemainnya .

“Saya akan melakukan penggiliran pemain bukan hanya untuk berehat beberapa kaki tetapi juga memberi masa bermain kepada beberapa pemain lain. Saya perlukan semua orang dan inilah cara kami bermain nanti, “tambah Ancelotti.

“Pemain yang masuk ke dalam pasukan itu bermain dengan baik. Mereka semua melakukan perkara yang baik. Permainan ini cuma pisang yang mudah untuk kami bersihkan kulitnya untuk kami makan beramai-ramai. “

Pertembungan dua kelab penuh taktikal dan misi ini akan berlangsung pada 4 pagi Rabu 12/12 , yang akan menjadi tumpuan peminat bolasepak kerana sudah pasti akan ada drama yang akan berlaku.

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan