Video: Aksi Cemerlang Wilnaljdum Dihiasi Lawak Spontan Beliau Bersama Duffy

Satu gol sudah cukup meletakkan Liverpool dipuncak liga lebih lama lagi bagi memberi tekanan pula kepada juara bertahan Manchester City.

Minit akhir perlawanan pula berlaku aksi yang boleh dikatakan kelakar apabila pemain tengah Liverpool , Wilnaljdum yang melayan pemain Brington Albion , Duffy yang cuba membantah ketika pengadil mendakwa bola terkena tangan beliau.

Wilnaljdum dengan spontannya menunjukkan kotoran atau tanda bola terkena pada tangan Duffy dengan muka penuh yakin.

Duffy pasrah dengan keputusan pengadil dan bukti kukuh di tunjukkan oleh Wilnaljdum yang juga cemerlang dibahagian tengah walaupun sekali sekala melakukan perbuatan yang tidak digemari oleh peminat Liverpool iaitu “Backpass”.

Pemain tengah Belanda itu diletakkan diposisi bawah bahagian tengah bergandingan dengan Henderson bertujuan membantu Fabinho yang menjadi pertahanan, oleh sebab itu Wilnaljdum kerap melakukan hantaran kebawah kerana buntuh untuk lebih kreatif seperti biasanya.

Namun bila James Milner masuk menggantikan Xherden Shaqiri , Wilnaljdum lebih kreatif apabila mendapat tempat yang beliau selesa iaitu lebih keatas sedikit untuk melakukan gerakan dan secara keseluruhan Wilnaljdum melakukan tugas beliau dengan baik.

Video:

Fulltime :. 🔴Brighton Albion 0- 1 LiverpoolVideo kelakar di hujung perlawanan dimana Wilnaljdum melayan Duff yang tidak mengaku bola terkena tangan dia. 😂

Posted by D'Azmie Derese on Saturday, January 12, 2019

Post Author: D'Azmie LMreds

Blood Is Reds So Don't ask why Me Be Liverpool Fan