Wijnaldum: Kami Sedar Akan Kepentingan Mengejar Gelaran Liga

Pengorbanan yang terpaksa dilakukan dalam perlumbaan gelaran Liga Perdana tidak mengejutkan Georginio Wijnaldum atau rakan sepasukannya. Mereka sentiasa sedar akannya dan bersedia dengan itu.

Wijnaldum merupakan pemain bintang semasa kemenangan 3-0 ke atas Bournemouth pada Sabtu lepas di Anfield, yang mengembalikan Reds ke puncak meja.

Kemenangan Manchester City terhadap Chelsea pada awal pagi tadi telah mengangkat juara bertahan itu kembali ke puncak, namun City bermain lebih 1 perlawanan daripada Liverpool.

Berbaki 12 lagi perlawanan Liga, Wijnaldum percaya pasukannya akan mengekalkan dan, sebenarnya (sedang), meningkatkan usaha mereka untuk mencapai cita-cita muktamad mereka.

“Ia sentiasa menjadi reaksi yang baik apabila anda menang. Tiga gol tanpa bolos menjadikannya lebih baik, “kata pemain Belanda itu selepas perlawanan lalu.

“Kami mesti memastikan kami membalas setiap perlawanan, bukan hanya satu perlawanan. Sukar untuk [bersaing dengan City] tetapi kami sudah tahu dari awal bahawa ia akan menjadi sukar.

“Kami perlu mengawal output dan persembahan kami. Kita perlu memberikan segala-galanya dalam setiap perlawanan dan pada akhirnya melihat di mana kami berada. Anda dapat melihat sejak awal musim kami telah bertambah baik. Kami hanya perlu meneruskannya. “

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds
Sumber : Liverpool FC/Skysports

Post Author: Wade Wilson