Mane: Keita Belum Menunjukkan Taringnya Lagi

Bintang LIVERPOOL Sadio Mane yakin peminat belum melihat yang terbaik daripada rakan sepasukannya Naby Keita.

Mane mendedahkan bagaimana dia membantu pemain antarabangsa Guinea menetap di Anfield dan juga membantu dia menyesuaikan diri dengan corak permainan Liga Perdana.

Pemindahan £ 52.7 juta Keita dari RB Leipzig pada musim panas lalu merupakan sebahagian besar daripada anggaran perpindahan Jurgen Klopp dan Keita masih mengambil masa untuk menyesuaikan diri sejak berpindah ke Liverpool.

Bagaimanapun, pemain berusia 24 tahun itu kini mendapat sambutan hangat untuk Liverpool kerana dia menjaringkan dua gol sehingga kini selepas menghasilkan persembahan hebat menentang Southampton dan Porto.

“Sejujurnya, saya rasa kita mempunyai lebih banyak untuk melihat daripadanya,” kata Mane. “Pada masa ini ia berjalan dengan baik untuknya dan semua orang sangat gembira untuknya. Saya hanya berbincang dengannya untuk melakukan apa yang saya boleh tetapi Naby adalah seorang dewasa maka dia tahu bagaimana bola sepak berfungsi dan kadang-kadang tidak.”

Mane mempunyai pengalaman peribadi mengenai cabaran-cabaran yang boleh timbul ketika menyesuaikan diri untuk bermain di liga yang lain di negara lain. Ini kerana, bintang Senegal itu membuat perpindahan dari sisi Austria Red Bull Salzburg untuk bergabung dengan Southampton pada 2014.

Dan Mane kini menggunakan pengalamannya untuk membantu Keita dan pemain lain dalam skuad untuk menyelesaikan diri dengan secepat mungkin.

Saya cuba membantu dia dan semua orang dalam pasukan dan jurulatih,” tambah Mane.

Ia tidak mudah untuk bergerak dari Jerman dan berubah ke kelab baru, terutamanya kerana liga yang berbeza. Ia adalah sebahagian daripada perkara yang perlu anda hadapi dan Keita bekerja keras setiap hari. Naby(Keita) yang sebenar akan muncul. Dia bermain dengan baik pada dua perlawanan terakhir. Saya kenal dia dengan baik dan ada lagi yang akan datang. “

Liverpool kini berada di puncak Liga Perdana dengan kelebihan dua mata berbanding Manchester City, tetapi pasukan Sky Blues itu mempunyai satu lagi perlawanan yang belum dimainkan.

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds

Sumber : ExpressCoUK

Post Author: Wade Wilson