Mesej Ox Buat Peminat

Pemain sayap Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain teruja untuk menjadi sebahagian daripada skuad yang diatur untuk bermain dalam final Liga Juara-Juara.

Alex Oxlade-Chamberlain bakal membuat salah satu penampilan comeback terbesar Liverpool. Bintang England itu mengalami kekoyakan ACL (anterior cruciate ligament injury) pada separuh akhir Liga Juara-Juara musim lalu, yang menyebabkannya terlepas tempat di final UCL dan Piala Dunia.

Ox telah ketinggalan hampir seluruh musim ini, dengan hanya dua penampilan gantian untuk dinamakan. Sekarang Oxlade-Chamberlain sedang bersiap sedia untuk beraksi dalam final Liga Juara-Juara.

Oxlade dipercayai ada bersama skuad Liverpool ketika mereka melakukan persiapan untuk perlawanan menentang Tottenham. Berikut adalah tweet Oxlade yang ditujukan kepada para peminatnya:

Touchdown Marbella ✌ Looking forward to a good weeks training and continuing the preparations for the big one. #YNWA@GWijnaldum pic.twitter.com/xo9temyW1Y

— Alex Ox-Chamberlain (@Alex_OxChambo) May 20, 2019

Kebarangkalian Oxlade-Chamberlain untuk berada di sana dan menjadi sebahagian daripadanya adalah masih di peringkat minimum. Jika bernasib baik, beliau akan mendapat tempat di bangku simpanan untuk perlawanan akhir menentang Tottenham.

Ia akan menjadi kejutan jika bintang £ 40 itu sebenarnya berada di Madrid, tetapi Liga Juara-juara boleh mencipta detik-detik yang tidak dijangkakan, kerana itulah yang berlaku dalam Liverpool sepanjang musim ini.

Ditulis untuk : Liverpool Malaysian Reds

Sumber : HITC

Post Author: Wade Wilson