Kenapa Lallana Dimasukkan : Cari Punca Bukan Cari Salah

Lagi, pendapat menarik yang admin suka nak kongsikan. Sebagai seorang perempuan, admin tidak pandai taktikal, tapi admin suka untuk baca sesuatu penulisan yang positif.

Tepat, mungkin tidak tepat bagi yang pakar taktikal, tapi sesuatu yang cukup positif diutarakan, itu yang terbaik. Disaat, bangsa Liverpool berada dalam rasa kecewa yang amat sekarang ini.

Menjadi tanggungjawab admin untuk sogokkan dengan kata-kata keramat, perangsang agar jiwa bangsa L semua tidak terus lara dalam sendu.

Kerana, YNWA ..

Berikut, pendapat yang sedikit keras tapi maksudnya tetap sama. Kita bangsa L cukup matang dalam menghadapi saat-saat kekalahan ini.

Bukan hanya kalah, kita melihatnya lebih daripada itu. Kita cari puncanya untuk diperdebatkan secara berilmu, bukan sekadar menunding jari, salahkan itu ini .. jom baca sahabat semua. Dan nyatakan juga rasa hati korang .. luahkan ! Yang positif sahaja .. šŸ¤—

Since ramai salahkan Klopp atas sebab kenapa Lallana dimasukkan dan bukannya Ings atau Solanke.

Ni antara key dia.

Liverpool perlukan mobility n pressing yang hardcore untuk ganggu game play Real Madrid dan build up attack mereka. Tapi Real lebih baik dr segi hantaran dan ternyata midfield Liverpool gagal bersaing dengan midfield Real Madrid yang lebih fresh dengan bantuan Nacho dan Marcelo.

Bukan sesaje nak masukkan Lallana agar kau orang dapat maki. Tapi more kepada perubahan role Firmino yang bermain pure no 9. Disebabkan takde compatriot di bahagian atas maka bersendirian dan lemau lah dia kat atas.

Mane pulak kekal jadi playmaker dan gunakan kepantasan untuk create chance dan skor gol. Firmino mcm biasa lah. Dia akan create space dan cuba untuk skor.

Salah kalah dengan pemain berpengalaman mcm Ramos. Tu je point dia. Kalo ko main defend ko tahu lah mcmana. Key player yang gempak mcm Salah mesti kalo bole kau nk keluarkan dia dr padang daripada nak biarkan dia berleluasa dalam padang dan beri ancaman. Kahkahkah

Tapi dalam isu ni, memg kejam dan nak kekalkan pasukan kau juara, kau mesti lakukan apa saja agar pasukan kau menang. Baik buruk tu belakang cerita.

Tak perlu lah kau nak bunuh diri sebab kecewa. Pasukan Liverpool ni masih lagi dibina untuk wawasan 2020 dan bukannya kejayaan segera mcm beberapa pasukan.

Move on adikĀ² abangĀ² akakĀ². Musim depan ada lagi.

YNWA

#WeWonIt5Times

Artikel kredit :Ā Nazz Carra

Post Author: Sepet LMreds